Menu

Op dit moment zijn er 398 inschrijvingen voor de reünie.

Laatste nieuws

Programma

De reünie staat vooral in het teken van ontmoeting, herinneringen ophalen en contacten intensiveren onder het genot van een drankje en een hapje. We hebben geen uitgebreid programma dat de aandacht voor elkaar verstoort. Zie hieronder het programma:
 

14.00 uur                             -              Ontvangst (oud)medewerkers
15.00 uur                             -              Ontvangst oud leerlingen
16.00 uur                             -              Broodjes bar open
16.30 uur                             -              Opening door BN'er (en oud-leerling)
17.30 uur                             -              Buffet open
18.00 uur                             -              Start muziekprogramma, optreden van Mixure Music en DJ My First Choice
21.00 uur                             -              Einde reünie (uitloop mogelijk)

  • Er worden munten verkocht tijdens de reünie, zodat je onder het genot van een hapje en een drankje kunt bijkletsen met je oud-klasgenoten.
  • Een professionele fotograaf is aanwezig die foto's maakt bij binnenkomst. Tevens maakt hij klassenfoto’s van de verschillende jaargangen.


De Doorslag op de reünie
Stichting De Doorslag vindt het belangrijk dat alle leerlingen kunnen meedoen aan alle activiteiten op Metameer. Ouders/verzorgers kunnen een financiële ondersteuning krijgen als zij niet of onvoldoende in staat zijn om de schoolkosten van hun kind(eren) te betalen. Op de reünie kun je het schoolfonds van Metameer steunen. Dit kan door een eenmalige bijdrage of door donateur te worden van De Doorslag.
Mede namens de leerlingen, alvast hartelijk dank.

Reünie scholengemeenschap Stevensbeek
en ook mavo Bergen, LHNO en LTS Boxmeer, LHNO en LAS Sint Anthonis en Jena-plan Boxmeer…

In het schooljaar 1957-1958 startte de Determineer Schakel School in Stevensbeek, dus dit jaar wordt het 60-jarig bestaan gevierd. Voor alle oud-leerlingen, oud-medewerkers en voor de huidige medewerkers is er op 2 juni a.s. een grote reünie en dus ook voor de met ‘Stevensbeek’ gefuseerde scholen (mavo Bergen, LHNO en LTS Boxmeer, LAS en LHNO Sint Anthonis).


De toen in het hele land bekende DSS (Determineer Schakel School) was een streekschool voor jongens die zich nog een jaar wilden voorbereiden op het vervolgonderwijs. Joe Wols, Siem Leyen en Piet Gommans waren toen de kartrekkers. Maarzeker ook de paters, broeders en zusters hadden een belangrijke rol bij de groei en bloei van de school. Bij “Boslust” werden de eerste barakken gebouwd voor de ULO school en enkele jaren daarna een fraai stenen gebouw waarin jarenlang de brugklassers les kregen, maar ook nieuwe barakken aan de overkant van Boslust met veel meer lokalen en twee gymzalen. Een aanzienlijk deel van de schoolpopulatie bestond toen nog uit interne leerlingen die vanuit het hele land naar Stevensbeek kwamen. In diezelfde periode sloten de zusters (van Schijndel) die een meisjes ULO in Sint Anthonis runden, zich aan bij ‘Stevensbeek” (de broeders van de La Salle). Door de jaren heen nam het leerlingenaantal flink toe, werd de school uitgebreid met havo en atheneum en werd begin jaren ’90 de nieuwbouw aan de Stevensbeekseweg in gebruik genomen.

In 1980 resp.1992 fuseerden de LHNO-LAS Sint Anthonis en de mavo in Bergen met scholengemeenschap Stevensbeek en in 1994 kwam daar de LTS in Boxmeer bij. Van deze scholen werden niet alleen de leerlingen en medewerkers in de Stevensbeekse cultuur opgenomen, maar ook de sterke punten ervan.


In 2010 veranderde de naam sg. Stevenbeek in “Metameer”. De school heeft inmiddels ruim 1200 leerlingen in Stevensbeek en ruim 1000 leerlingen op de Jena-plan locatie Boxmeer.

Oud-leerlingen en oud-medewerkers kunnen zich aanmelden via de site www.reuniemetameer.nl en kunnen daar ook meer informatie vinden. Een werkgroep van (oud-)medewerkers is al geruime tijd bezig met de organisatie en wordt daarbij geholpen door Reünie 1-2-3 die o.a. de website beheert, de administratie van de reünie en de catering regelt. De reünie is op zaterdag 2 juni a.s. in het hoofdgebouw in Stevensbeek, begint om 15.00 uur en duurt tot uiterlijk 23.00 uur. Oud-medewerkers worden een uur eerder verwacht. Zegt het voort!

Bericht van oud-docent Engels & oud-coördinator mavo Piet Cremers

Het was voorjaar 1976, mijn derde jaar als docent Engels aan de scholengemeenschap Stevensbeek. In die tijd was ik in het weekend nog diskjockey in dancing Bos in St Anthonis en in de Geminibar in Boxmeer. Queen, met Freddy Mercury als een van de beste popzangers in die tijd, bracht een heel bijzonder nummer uit dat grote indruk op mij maakte. Het was een prachtige compositie waarbij een indrukwekkende videoclip was gemaakt. Ik vond het ‘top of the bill’ en wilde mijn enthousiasme over Bohemian Rhapsody heel graag delen met leerlingen. Daarvoor had ik de tekst op papier uitgewerkt en met de muziekleraar, Kees Luijckx, afgesproken dat ik die lessen in zijn muzieklokaal mocht geven. Dan kon ik de muziek in elk geval met een stevig volume laten horen. Aan het begin van de les draaide ik Bohemian Rhapsody en daarna gaf ik uitleg en toelichting over de tekst. Aan het einde van de les het nummer nog een keer, met een nóg steviger volume. De leerlingen vonden het natuurlijk prachtig en ik ook. Leerlingen van Martin van Sleeuwen en van Wil Verschuren hoorden ervan en wilden dat ook heel graag, dus vroegen beide collega’s of zij lessen van mij konden overnemen, zodat ik ook in hún klassen “Queen-les” kon geven. Mooi!

Bijna elk jaar staat Bohemian Rhapsody op nummer 1 in de Top 2000 en elk jaar komt dan bij mij, en ik denk ook wel bij veel oud-leerlingen, de herinnering aan die lessen weer bovendrijven. Dat vind ik ook een mooi aspect van muziek: iedereen heeft wel een aantal nummers gekoppeld aan bijzondere momenten/gebeurtenissen in zijn of haar leven.

“After silence that which comes nearest to expressing the inexpressible is music” (Aldous Huxley).Bericht van oud-docent wiskunde Harrie van der Sterren

Ik herinner me van Stevensbeek bijvoorbeeld nog de diplomauitreiking in 1983. We traden met een aantal docenten op als "Crossing Wild" met het onvergetelijke nummer: "Papa Oe Mama". Dat alles natuurlijk live!

Op de foto zie je v.l.n.r. Harry Flaton (fotograaf), Harrie van der Sterren, Harrie de Rooij, Hans van de Heuvel, Ruud Muselaers, Harry Wannet (drums), Niek Manders, Frans Meijs, Henny van de Bogaard en Frank Roosenboom.
Op de andere foto is te zien dat Harry Wannet op de drums ongelofelijk enthousiast uit zijn dak kon gaan. (Maar dat kon hij in de klas ook wel, geloof ik.)Bericht van oud-docent wiskunde Harrie van der Sterren


1982: het 2
e jaar dat ik op Stevensbeek werkte. Met de BAL (=Buitenschools Aktiviteiten Leerlingen) organiseerden we onder andere een trektocht door de Ardennen (Hoge Venen). Op vrijdagmiddag vertrokken we vanaf school, ’s avonds dierengeluidenspel en overnachten in een boerderij.
Zaterdag in alle vroegte met een rugzak met tent en andere spullen aan de wandel. De leerlingen dachten dat we ons oriënteerden op de zon en een kompas, maar we volgden eigenlijk de rood-witte merktekens die af en toe op de bomen stonden.


’s Avonds overnachtten we in meegesjouwde tentjes (hoezo “lichtgewicht”) ergens langs de Ourthe. Het was er prachtig. Ik herinner me het eerste ijsvogeltje dat ik ooit in het wild zag én een grote Wauw.

Iedereen kookte zelf met water dat daarvoor uit het riviertje was geschept. Gelukkig waren er, bij wijze van sanitair, heel veel geschikte bomen te vinden op de ons omringende heuvels….

Zondag ging het dan weer huiswaarts, na in een frietkot een uitgebreid feestmaal met lekkere vette Belgische patatten te hebben genuttigd. Nóóit meer smaakten ze zo lekker als toen!
Bericht van oud-docent wiskunde Harrie van der Sterren

In 1981 ging ik, als kersverse brugklasmentor, op kamp met mijn brugklas. Sjef Sanders en ik combineerden dat. Op de fiets naar de blokhut van de Keizer Karel-groep in Nijmegen. Voor bruggertjes best een heel eind!


In het jaar daarna ging ik samen met Piet Cremers en zijn klas een paar daagjes naar Haps. Ik herinner me daarvan nog de “Grote Hypnose Show”.

Het warme eten was eenvoudig opgelost: kinderen brachten van thuis een leeg conservenblik mee. Op het kamp schilden en sneden ze dan aardappel, ui en peen. Wij deden daar dan nog een gehaktbal bij. Alles in het blik met een aluminiumfolietje er overheen en op een zelfgemaakt vuurtje zetten. Dat was smullen (sooort van….).Bericht van Nederlands docent Tijn Heijl

1971: Zat nog even gezellig met mijn examenklas na te kletsen, toen een briesende conciërge het lokaal binnenstormde. “Wie heeft jullie toestemming gegeven hier zonder leraar te zitten !!?? Eruit, allemaal !!” Tja, those were the days…………………………………….Bericht van Jan Peters

Reünie Metameer betreft vele scholen uit het verleden!

Zoals bijvoorbeeld in Boxmeer: R.K. Ambachtsschool St. Paulus, Technische School voor Boxmeer en omstreken, LTS, LHNO, Scholengemeenschap Dr. Peelen, Scholengemeenschap Stevensbeek/Metameer jenaplan Boxmeer.

Het wordt op zaterdag 2 juni 2018 een geweldig weerzien met vele oud-leerlingen en oud-collega’s. De reünie wordt gehouden in Stevensbeek (Hoofdlocatie Metameer). Via de fusie zijn de bovengenoemde scholen betrokken bij het 60-jarig jubileum van Metameer.

We kunnen dan nog eens terug in de tijd kijken!

Vele herinneringen natuurlijk uit de schoolse tijd maar zeker ook herinneringen aan de buitenschoolse activiteiten die er in Boxmeer waren. Bijvoorbeeld twintig jaar lang in de gymzaal aan de Dr. Peelenstraat een eindmusical met personeel en leerlingen. Vaak met geweldige titels, zoals: “Twist in Boxmeer”, “Paulus in Paniek”, “PET”, “De Laatste Loodjes”, “De Peelen Pret Parade” en niet te vergeten het sprookje “Er was eens……”. Dit alles met eigen geschreven teksten, liedjes en een schoolband. Het was jaren het hoogtepunt tijdens de diplomering!


Ook werd er veel gesport op school. Het personeelsteam voetbalde bijvoorbeeld iedere week tegen een afvaardiging van een klas met een ijzersterke formule: brugklassers vermenigvuldigen hun gescoorde doelpunt met vier, tweedeklassers met drie, derdeklassers met twee en de score van de vierdeklassers ging gelijk op met de score van het personeelsteam. Tijdens de finale van de sportdagen op het einde van het schooljaar speelde dan het winnende leerlingen-team tegen het personeel, waarna er een grote wisselbeker en medailles werden uitgereikt.


Leuk om nog eens na te praten en foto’s te bekijken uit die jaren. Meld je dus snel aan voor de reünie via www.reuniemetameer.nl/inschrijven!

Jan Peters